VMware anunta o strategie multi-cloud si lanseaza arhitectura Cross-Cloud

S-a incheiat evenimentul anual VMworld din Las Vegas si cam stim ce va fi anuntat si la Barcelona… Poate cel mai important anunt al companiei, din punct de vedere strategic, este lansarea VMware Cross-Cloud Architecture™, ca parte a strategiei de cloud hibrid.

Noua abordare va permite si simplifica gestionarea aplicatiilor si securizarea lor in arhitecturi multi-cloud si multi-device. VMware Cross-Cloud Architecture va fi livrat prin intermediul VMware Cloud Foundation, noului set de servicii Cross-Cloud si a platformei de management cloud vRealize.

VMware Cloud Foundation este o platforma SDDC (Software-Defined Data Center) care integreaza  componente de computing, storage si virtualizare de retea pentru solutii de cloud public si privat.

Cloud Foundation va fi disponibila: (1) fie in locatiile clientilor, pe anumite echipamente recomandate, (2) fie ca si serviciu, folosind VMware vCloud® Air™ pe infrastructura IBM (in prezent) sau a partenerilor vCloud Air Network (in viitor).

Este pentru prima data cand VMware Cloud Foundation furnizeaza o optiune “as a service” care permite implementarea unei solutii SDDC pe o solutie de cloud hibrid, cu posibilitatea de a gestiona aplicatii cloud si traditionale. Serviciile Cross-Cloud vor permite gestionarea tuturor aplicatiilor din cloud privat sau public, indiferent daca este vorba de AWS, Azure sau IBM Cloud.

vmwarecloud

VMware Cloud Foundation se integreaza perfect cu solutiile VMware existente pentru a permite flexibilitate maxima: VMware vSphere Integrated Containers™, VMware Integrated OpenStack si VMware Horizon®.

In cadrul VMworld au fost anuntate deasemenea VMware vCloud® Availability, o solutie de DR (disaster recovery) special definita pentru partenerii vCloud Air Network, dar si o noua versiune de VMware vCloud Air Hybrid Cloud Manager™, care va permite utilizatorilor vSphere migrarea aplicatiilor in VMware vCloud Air fara intreruperi.

Sursa: VMware