Star Storage lanseaza StarVault Cloud Backup

StarVault Cloud Backup este un serviciu de backup de tipul disk-to-disk-to-disk (D2D2D) care oferă protecție maximă a datelor direct în mediul Cloud. Serviciul a fost creat pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de protecție a datelor și informațiilor companiilor, răspunzând cerințelor complexe de backup local, online, offsite sau în cloud.

Star Storage oferă companiilor StarVault Cloud Backup, un serviciu avansat dar flexibil pentru backup-ul desktop-urilor, laptop-urilor şi a serverelor de aplicaţii cu stocarea copiei de rezervă în Centrul de Date Star Storage din România. Aplicația asigură funcționalități cheie, printre care se numără: protejarea datelor și a documentelor în timp real pentru servere, PC-uri și laptop-uri, eficientizarea timpilor de restaurare a datelor, indexarea rapidă, optimizarea documentelor de mici dimensiuni, filtre pentru excluderea documentelor nedorite, realizarea calendarului operațiunilor de backup, deduplicarea și compresia datelor. Soluția include o tehnologie care permite compararea automată a versiunii de fişier care urmează a fi salvată cu versiunea anterioară, extrage diferenţele, comprimă, criptează și după aceea realizează backup-ul, reducând astfel considerabil durata acestei operaţiuni.

Serviciul StarVault Cloud Backup poate fi testat gratuit timp de 30 zile, accesând site-ul www.star-vault.ro.

Informația este una dintre cele mai importante active pe care le deţine o companie, din acest motiv nimeni nu își poate permite riscul de a nu-și proteja datele într-un mod adecvat. Indiferent că vorbim despre evidenţa vânzărilor, oferte, prezentări, liste de clienţi sau formule de calcul, aceste date sunt nepreţuite și nicio companie nu-şi poate permite să le piardă. Este mult mai ieftin să protejezi și să restaurezi datele din backup decât să reconstruieşti datele de business de la zero. Cu toate că pare simplu să pui la punct intern un proces corect de backup care să permită restaurarea datelor atunci când ai nevoie, în realitate procesul este predispus erorilor și consumă foarte multe resurse şi timp, utilizarea unui serviciu de cloud backup fiind din acest punct de vedere o soluție optimă. 

Am inclus StarVault Cloud Backup în portofoliul nostru de servicii cloud pentru a veni în sprijinul companiilor oferindu-le serviciul potrivit care să le asigure protecție și securitate garantată a datelor fără complexitatea asociată în mod normal cu acest proces. Serviciul a fost conceput să ofere cea mai bună alternativă la metodele clasice de backup, companiile putând acum să îşi eficientizeze costurile de operare, optimizând procesele de lucru și asigurând continuitatea operațiunilor, totul cu zero investiții inițiale.”, a declarat, cu ocazia lansarii serviciului, Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.