Dell lanseaza un serviciu de cloud hibrid in cooperare cu Microsoft

Michael Dell, CEO Dell si Satya Nadella, CEO Microsoft, au anuntat la Conferinta Dell World 2015 o noua solutie de cloud hibrid care va include hardware, software si servicii de consultanta de la Dell cu servicii cloud de la Microsoft. Solutia se numeste “Dell Hybrid Cloud System for Microsoft” iar pe baza noii arhitecturi se vor putea gestiona intr-un mod integrat solutii de cloud public, privat si hibrid.

Aceasta este o a doua decizie importanta pentru Dell dupa aceea de a prelua EMC. Parteneriatul ii va permite sa promoveze Microsoft Azure si sa-si consolideze oferta de servicii cloud. In absenta unui progres semnificativ al Google, Azure este singura solutie IaaS/PaaS alternativa pentru Amazon AWS.

Sigur, Dell ar trebui sa considere parteneriate similare cu Amazon si Google pentru a putea raspunde la orice cerinta, dar acesta este un prim pas excelent din punct de vedere al imaginii. Preluarea EMC ridica multe probleme privind strategia viitoare si modul in care cele doua companii isi vor alinia strategia si produsele, dar si ofertele integrate si canalele de vanzari.