SAP lanseaza o editie a platformei HANA ce poate fi descarcata gratuit

SAP, liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, lansează ediția Express a platformei in-memory SAP HANA. Este vorba despre o versiune simplificată, ce se poate descărca cu ușurință, fiind optimizată pentru o dezvoltare rapidă a aplicațiilor bazate pe date din surse multiple.

Astfel, companiile mici și mijlocii au acces la o platformă de gestionare a datelor și dezvoltare de aplicații care a fost în mod tradițional utilizată de către organizațiile mari.

“Economia digitală le impune companiilor să fie extrem de agile în a obține insight-uri valoroase din orice tip de date, indiferent că sursa lor este una internă sau din afara organizației. Noua versiune, care este gratuită și ușor de descărcat, le permite dezvoltatorilor români să creeze aplicații de ultimă generație, performante, solide, pe baza limbajului de programare ales de ei. Astfel, acum, specialiștii nu mai sunt nevoiți să gestioneze infrastructuri IT complexe”, a declarat Vlad Stănescu, Platform Solutions – Business Development Manager – SAP Central and Eastern Europe.

Această versiune nouă oferă dezvoltatorilor acces la platforma SAP HANA pentru a crea aplicații pe propriul laptop/desktop sau în cloud. De asemenea, aceștia au acces la tutoriale, exemple de cod, precum și la comunitatea de specialiști creată deja în jurul platformei. Lansarea vine totodată în întâmpinarea cererii în creștere de pe piața muncii pentru dezvoltatori cu competențe SAP HANA. Acestea au fost identificate ca fiind unele dintre competențele cel mai bine plătite, conform studiului recent Dice Salary Survey 2016.

Acces gratuit și scalabil
Noua versiune permite accesarea gratuită pentru început a unei selecții de funcții extrem de folositoare, de pe calculatorul personal sau în cloud. Dezvoltatorii pot utliza această ediție gratuită pentru a crea, testa și utiliza aplicații care folosesc până la 32 GB de memorie, sau pot face upgrade, pentru a avea acces la un spațiu mai mare.
SAP HANA, ediția Express, oferă acces la baza de date, aplicații și servicii de analiză avansate, într-o singură platformă. Astfel, dezvoltatorii pot crea aplicații analitice şi tranzacționale pe baza SAP HANA.

Opțiuni de accesare flexibile
Versiunea recent lansată poate fi descărcată din centrul SAP dedicat dezvoltatorilor și instalată pe servere externe, desktop-uri sau laptop-uri, folosind un pachet de instalare binar, cu suport fie pentru SUSE Linux Enterprise Server fie pentru Red Hat Enterprise Linux. De asemenea, poate fi instalată pe Windows sau Mac OS prin descărcarea imaginii mașinii virtuale, care este distribuită cu SUSE Linux Enterprise Server.

# # #

Despre SAP
Ca lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 310.000 de clienţi din sectorul public și privat să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.

Despre SAP România
SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 14 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizaţiilor. Astăzi, mai mult de 500 de companii din România utilizează soluţii software SAP, din industrii precum utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.
În 2011, SAP a demarat un mare proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile Cloud și HANA din Europa, care deservește clienţi SAP din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a 400 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sap.ro.