Rackspace este cumparat de un fond de investitii privat pentru 4.3 miliarde $

Fondul Apollo Global Management a anuntat ca va prelua Rackspace, un jucator important de servicii managed cloud pentru o suma de 4.3 miliarde $, aproximativ 6% peste valoarea de piata. Tranzactia se va finaliza in ultimul trimestru din acest an si va mai implica si un al 2-lea fond care va sustine investitia – Searchlight Capital Partners.

Achizitia vine dupa ce Apollo Global a cumparat in decembrie 2014 compania de consultanta IT Presidio pentru aproximativ 1.5 miliarde $, iar consolidarea acesteia din urma a continuat prin achizitia Sequoia Worldwide, lider in servicii de consultanta si integrare de solutii de cloud privat si hibrid, in noiembrie 2015.

La randul sau, Rackspace cauta optiuni de consolidare inca din 2014, cand a angajat Morgan Stanley sa caute solutii care sa-i permita sa fie un competitor mai puternic pentru Amazon/AWS, Google si Microsoft.

In prezent, Rackspace are parteneriate atat cu Amazon cat si cu Microsoft, pentru a simplifica implementarea de solutii de cloud privat bazate de OpenStack.

cm600x626-gartner-iaas2016