Orange, primul operator care testeaza platforma SDN a AT&T

Orange a anuntat ca va testa platforma SDN propusa de AT&T, si pusa din iulie la dispozitia tuturor operatorilor, prin intermediul Linux Foundation. Scopul declarat este ca platforma sa devina un standard acceptat de intreaga comunitate a operatorilor, iar decizia vine in continuarea unor anunturi comune ale celor doi operatori in privinta strategiei de mutare a inteligentei retelei de la echipamentele de client spre cele de retea.

ECOMP (Enhanced Control, Orchestration, Management and Policy) este o platforma pentru crearea si gestionarea de retele SDN, si este deja folosita de AT&T. Conform operatorului, utilizarea platformei a permis simplificarea definirii de noi servicii in retea, un management mult mai complex al acestora, dar si reducerea costurilor.

Este o tendinta general acceptata ca retelele viitorului vor fi centrate pe software, mai rapide si mai usor de particularizat, in conformitate cu necesitatile efective ale clientilor. Practic, in viitor, clientii vor putea utiliza un simplu portal pentru a-si defini si activa singuri serviciile de retea necesare in numai cateva minute.

Reprezentantul Orange a declarat ca testarea va incepe initial in laborator, urmand ca in scurt timp sa fie definit un pilot in cadrul Programului intern “On-Demand Networks”.