Oracle cumpara startup-ul Ravello. Afla ce se schimba

Softul de virtualizare al Ravello permite companiilor sa utilizeze cloud-ul public ca o extensie a propriilor centre de date. PRACTIC, infrastructura unui centru de date este replicata intr-un cloud public pentru utilizare imediata.

De exemplu, centrul vostru de date VMware ISI POATE MARI (sau micsora) CAPACITATEA, pentru cateva ore sa zicem, dupa necesitati,  prin definirea suplimentara de noduri ESXi pe infrastructura Amazon sau Google… Totul gestionat centralizat printr-un VPN si avand EXACT tipurile de componente din centrul de date. Acest serviciu este disponibil incepand cu 0.14 $/ora.

ravello-nested-virtualization

ravello

Ravello se bazeaza pe HVX, un hipervizor care livreaza containere care ruleaza in medii virtualizate, si se concentreaza pe aplicatii cu arhitecturi traditionale.

Ravello a fost infiintata de echipa care a creat hipervizorul KVM in 2011, iar tranzactia cu Oracle este de aproximativ 500 M$, conform unor surse. Printre clientii sai se numara Arista, Brocade, Red Hat, SUSE si Symantec, dar surse din piata afirma ca si IBM si HP ar beneficia de inovatia Ravello.

Angajatii Ravello vor fi integrati in Oracle Public Cloud, cu scopul de a sustine crearea unei infrastructuri (IaaS) care sa permita rularea oricaror instante in cloud si, mai ales, transferul de aplicatii traditionale in cloud fara a fi necesara rescrierea lor.