VMware face o mutare spectaculoasa si intra in parteneriat cu Amazon

Clientii VMware, un lider al solutiilor de cloud privat vor avea acces la cel mai puternic furnizor global de cloud public, AWS, integrand astfel cea mai puternica solutie de cloud hibrid pentru companii.

Castigul este important pentru ambele parti: AWS obtine o modalitate de a evolua de la solutii de cloud public la solutii de cloud hibrid, solicitate in special de companiile mari. VMware obtine acces la cea mai importanta retea globala de centre de date fara a fi nevoiti sa construiasca sau sa opereze centre de date…

Parteneriatul se materializeaza la 3 ani de la momentul cand VMware avertiza clientii sai sa nu foloseasca AWS si sa nu riste rularea de servicii si procese in Cloud-ul Public… De atunci, s-au schimbat insa multe lucruri. AWS a devenit lider detasat in furnizarea de servicii de Cloud Public, iar capabilitatile operationale si de securitate sunt recunoscute ca excelenta.

VMware reusesc sa se pozitioneze astfel ca lideri pe piata de servicii multi-cloud si cloud hibrid, tinand cont si de parteneriatul incheiat cu IBM/Softlayer in februarie. Totusi, AWS va fi “principalul Partener de cloud public” al VMware, iar VMware va fi “principalul Partener de cloud privat” al AWS.

CEO VMware a si anuntat serviciul care va fi definit de cele 2 companii – “VMware Cloud on AWS“, bazat pe platforma SDDC VMware Cloud Foundation (care include vSphere, VirtualSAN, NSX) si in care vor fi investite resurse semnificative, de la inginerie, operare si suport, pana la vanzari si marketing.

Serviciul va fi disponibil comercial in a doua jumatate a lui 2017 si va fi gestionat, din punct de vedere al relatiei cu clientii, de cei de la VMware, serviciul putand fi achizitionat in cadrul contractelor existente. Deasemenea, serviciul va putea fi cumparat prin magazinul online AWS sau prin intermediul Dell, compania mama a VMware.

Sursa: VMware | Amazon