Dupa DT, si Telefonica alege Huawei pentru cloud public

Neincrederea in companiile americane si lipsa unei solutii de cloud public europene permit Huawei un al doilea parteneriat strategic in decurs de doar o luna. In timp ce parteneriatul cu DT ofera acces in principal la piata europeana, parteneriatul cu Telefonica permite abordarea pietei din America Latina.

Dupa parteneriatul cu DT (anuntat pe 3 noiembrie), Telefonica Business Solutions si Huawei au agreat un parteneriat la nivel global pentru a promova migrarea de servicii IT traditionale in cloud. Huawei va implementa si dezvolta serviciul OpenCloud (bazat pe OpenStack) al Telefonica in opt centre de date ale operatorului, iar acesta va beneficia de expertiza companiei chinezesti in servicii de public cloud. Primele tari in care se va implementa serviciul vor fi Brazilia, Mexic si Chile in primul trimestru al 2016 si in restul locatiilor in a doua parte a anului.

In linie cu strategia sa, Telefonica va dezvolta impreuna cu Huawei un centru de inovare pentru cloud, care ii va permite dezvoltari viitoare ale OpenStack.