Divizia Enterprise Services a HPE va fuziona cu CSC

Hewlett Packard Enterprise (HPE) a anunțat pe 24 mai că divizia sa de Enterprise Services va fuziona cu Computer Sciences Corp (CSC). Este de așteptat ca noua companie să aibă venituri anuale de 26 miliarde $ si mai mult de 5.000 de clienți în 70 de țări.

Noua separare vine ca o solutie de eficientizare a operațiunilor HPE, in scopul concentrarii eforturilor asupra serviciilor cloud și a altor zone in creștere. HPE va păstra echipamentele de stocare, de rețea și serverele, precum și platforma de cloud Helion, si va avea venituri estimate la aproximativ 33 miliarde $.

Fuziunea se va încheia până în martie 2017 și va produce sinergii la nivel de costuri de 1 miliard $ în următoarele 12 luni. In urma anuntului, actiunile HPE au crescut cu 10.5%, în timp ce acțiunile CSC au crescut cu 19.5%.

Anuntul vine la 6 luni dupa separarea CSC în două societăți tranzacționate public (CSC, pentru clienții comerciali și guvernamentali, și CSRA, pentru sectorul public din Statele Unite) si la 7 luni de la incheierea separarii HP (in HP si HPE).

Alti competitori in aceasta zona sunt:

  • Accenture (venituri de aproximativ 31.6 miliarde $),
  • IBM Global Services,
  • T-Systems International si
  • NTT Data (companie care a achizitionat Dell IT Services la sfarsitul lunii martie, noua companie asteptand venituri de aproximativ 19 miliarde $).