GTS Telecom deschide un centru de date in Cluj

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania, anunta deschiderea primului sau centru de date din Cluj-Napoca, in Liberty Technology Park. Investitia in acest al doilea centru de date GTS Telecom din Romania atinge aproximativ 500.000 de euro si este estimata la 1 milion de euro, in urmatoarea perioada.

In contextul cresterii cererii serviciilor de data center, cloud (virtualizare), disaster recovery si business continuity, GTS Telecom continua investitiile in centrele sale de date, dupa ce anul trecut a finalizat o investitie de 1 milion de euro in extinderea si modernizarea centrului de date pe care compania il detine in Bucuresti, inca din anul 2007. Numarul contractelor pentru servicii de colocare si de cloud de tip Infrastructura ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom in Romania a crescut cu o medie anuala de 25% in ultimii doi ani.

„Lansarea amprentei de data center GTS Telecom din Cluj vine sa sustina cererea in crestere a companiilor pentru acest tip de servicii, dar si potentialul orasului Cluj-Napoca in domeniul tehnologic, printr-o gama completa de servicii de comunicatii si infrastructura. Serviciile de cloud si data center continua sa fie in atentia clientilor pentru eficientizarea afacerii lor, astfel ca ne mentinem optimismul in ceea ce priveste dezvoltarea in aceasta directie”, a declarat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat in complexul Liberty Technology Park, se intinde pe o suprafata de 140 de metri patrati si este echipat cu tehnologie la standarde 2015. Aceasta investitie securizeaza disponibilitatea serviciilor de colocare oferite de GTS Telecom si garanteaza in continuare standardele de calitate asigurate clientilor: o disponibilitate operationala a mediului de colocare de 100%, legaturi de date versatile de orice capacitate, accesibilitate extrem de generoasa, valori exceptionale pentru timpul de raspuns la solicitarile clientilor si termenul de implementare in spatiul de colocare a echipamentelor noi.

„Suntem incantati de modul in care ne-au primit partenerii nostri din Cluj-Napoca si de faptul ca prin aceasta lansare extindem gama de servicii de colocare si disaster recovery, tinand cont ca avem in acest moment pe teritoriul Romaniei doua centre de date pe doua falii tectonice diferite. Clientii nostri pot confirma ca gasesc in centrele de date GTS Telecom o executie exemplara in design, implementare si in mentenanta serviciilor telecom si de cloud, dar si ca am reusit sa construim parteneriate pe termen lung impreuna, lucru pe care dorim sa il continuam si in Cluj”, a adaugat Razvan Stoica.

Investitia din acest an din Cluj-Napoca este a treia investitie semnificativa a GTS Telecom in sectorul data center intr-o perioada de doar doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare si implementare, 4 luni.