GTS Telecom finalizeaza o investitie de 1 mil. Euro in centrul de date

Numarul contractelor pentru servicii de colocare si de cloud de tip Infrastructura ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom in Romania a crescut cu 30%. Pentru a sustine aceasta cerere in crestere, GTS Telecom si-a extins cu 60% suprafata centrului de date din Bucuresti si a echipat data center-ul cu tehnologie la standarde 2015. Aceasta investitie securizeaza disponibilitatea serviciilor de colocare oferite de GTS Telecom si garanteaza in continuare standardele de calitate asigurate clientilor: o disponibilitate operationala a mediului de colocare de 100% si valori exceptionale pentru timpul de raspuns la solicitarile clientilor si termenul de implementare in spatiul de colocare a echipamentelor noi.
       
„Serviciile de cloud si data center au fost o prioritate pentru noi in ultimii ani, ca raspuns la interesul tot mai crescut al clientilor pentru eficientizarea business-ului prin servicii de virtualizare si colocare. Continuam sa investim constant in portofoliul de servicii IT&C, astfel incat sa punem la dispozitia clientilor nostri o gama completa de servicii de comunicatii si infrastructura.”, a declarat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.  
     
Investitia din 2015 in data center este a doua investitie semnificativa a GTS Telecom in mai putin de doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare si implementare, 6 luni, si are loc dupa o investitie realizata la sfarsitul anului 2013, in valoare de peste 600.000 de euro, in extinderea data center-ului si in infrastructura cloud din Bucuresti.
 
„Suntem mandri ca in cei opt ani de operare am oferit partenerilor nostri o disponibilitate  de 100% privind conditiile de mediu de colocare din cadrul data center-ului nostru. Am reusit, prin executia exemplara in design-ul, implementarea si mentenanta serviciilor de telecom si a mediilor cloud, sa construim parteneriate pe termen lung alaturi de clienti. Acest lucru ne confirma ca aducem valoare adaugata pentru afacerile acestora si ca vom vedea in continuare o crestere a numarului de companii care utilizeaza serviciile noastre in Romania”, a adaugat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.
 
Inca din 2011, compania GTS este activa in sectorul serviciilor cloud, fiind unul dintre jucatorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie in regiune. Cu o gama completa de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid si privat, storage si backup in timp real, GTS se adreseaza segmentului de organizatii medii si mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din Romania, dar si internationale. Solutiile de cloud computing furnizate de GTS Telecom ofera avantajul unui uptime de 99,99% si al unei platforme state-of-art.
 
Pe langa rapiditatea de instalare si solutiile personalizate fiecarui tip de business in parte, serviciile de colocare si virtualizare furnizate de GTS Telecom ofera redundanta la toate nivelurile si o echipa specializata si dedicata clientilor 24/7.