Equinix cumpara 24 de centre de date ale Verizon

Tranzactia de 3.6 miliarde $ a fost anuntata pe 6 decembrie si se va finaliza pana la mijlocul anului 2017… dar mai important este sa vedem schimbarea de paradigma: in viitor, operatorii nu vor mai detine sau opera centre de date. Asta se vede deja in SUA unde Verizon a reusit sa vanda catre Equinix, iar AT&T incearca inca sa gaseasca cumparatorul.

Vom vedea consolidarea unor jucatori majori de servicii de infrastructura pentru ca scala/volumele permit eficienta si performanta… doar asa vei putea face afaceri. In plus va trebui sa te pricepi foarte bine la jobul tau. Centrele de date devin usor usor UTILITATE, ca si energia si conectivitatea sau mobilitatea.

De aceea, jucatori mari ca si Amazon, Microsoft, Google, IBM cresc prin acest business, in timp ce operatorii de telecomunicatii traditionali pierd bani.

Sigur, Verizon va continua sa ofere SERVICII de gazduire, cloud, etc, dar va inchiria resurse pentru a le furniza. Compania mai ramane cu un numar de centre de date si se pare ca va mai construi cateva NOI ca parte a solutiei proprii de telco cloud.

Equinix ajunge prin aceasta achizitie la 175 de centre de date in 43 tari din America, Europa si Asia-Pacific. Compania isi consolideaza pozitia in SUA si tari din America Latina, permitand o crestere pe categoriile companii, energie si guvernamental. Equinix va prelua si cei 250 de angajati ai Verizon care lucreaza in cele 24 de centre de date.