Adio Intercloud… Cisco renunta la solutia proprie de cloud public

Cisco se declara invins in lupta cu Amazon si Microsoft si anunta ca renunta la dezvoltarea ecosistemului si solutiei Intercloud. Conform anuntului companiei, clientii vor fi transferati spre “alte platforme” pana la sfarsitul lunii martie 2017.

Acesta pare sa fie cel mai important esec al Cisco. Intercloud a fost lansat in martie 2014, Cisco anuntand in septembrie acelasi an sustinerea unui numar de jucatori importanti si intentia de a investi 1 miliard $.

Cu toate acestea, in august 2016, Cisco/ Intercloud nu reusise inca sa se dezvolte suficient de mult incat sa-si gaseasca un loc in evaluarea Gartner (de exemplu) nici macar in sectiunea jucatorilor de nisa.

 

Decizia afecteaza un numar de operatori telecom importanti (Deutsche Telekom, British Telecom, Portugal Telecom, etc.) care si-au bazat strategiile de cloud, cel putin partial, pe strategia Cisco.

Reprezentantii Cisco au mentionat ca o noua directie oferirea de servicii profesionale si de consultanta in definirea de strategii cloud pentru clienti. Declaratia unui oficial Cisco mentioneaza ca “strategia noastra de cloud va fi centrata pe construirea si implementarea de solutii sigure de cloud hibrid, incluzand infrastructura, platforme si servicii, care sa ofere clientilor posibilitatea de a alege cele mai bune solutii si modele de consum”. Strategia Cisco va include in continuare platformele Cisco CloudCenter (fosta CliQr), Cisco One Enterprise Cloud Suite si CloudLock.